Onsdag

Onsdag, mitt i veckan, lill lördag och allt och veckan ramlar på i en väldig fart för många som är i sorg och även för många som är i glädje!

Julen närmar sig, tänk bara två veckor kvar nu och det händer massor nu ute i världen, dom som inte har en aning om vad som händer nu tycker jag faktiskt lite synd om, men dom som förstår och vet är nog ganska förberedda skulle jag tro.

Gruppen ”vaccinerade” fortsätter som sagt nu då dominera kraftigt bland dem som dör med covid i Sverige.

Förra veckan var cirka 91 procent vaccinerade. Men går man tillbaka ett antal veckor så var siffran ännu mer anmärkningsvärd: då var 97 procent av de döda vaccinerade.

Så har det faktiskt sett ut sedan förra året. Och så fortsätter det även se ut.

Det visar Folkhälsomyndighetens statistik.

Förra veckan, vecka 47, har hittills 22 personer rapporterats döda med covid, varav 2 var ovaccinerade och 20 vaccinerade.

Och Veckan dessförinnan, vecka 46, var 9 av 77 ovaccinerade.

Ungefär så här ser det ut varje vecka tillbaka i tiden.

Går man tillbaka ända till vecka 27 det här året blir det dock ännu värre. Då var 2 av 59 coviddöda ovaccinerade. Den veckan var alltså 57 av 59 – knappt 97 procent – vaccinerade.

Tittar man på antal smittade är fördelningen ungefär densamma. Vecka 47 registrerades 4.257 covidfall i Sverige. 405 var ovaccinerade 3.852 vaccinerade.

Även bland intenivvårdade dominerar ”vaccinerade”. Förra veckan registrerades 14 fall, varav 6 var ovaccinerade och 8 vaccinerade. Vecka 41 fanns det 15 IVA-fall, varav 1 var ovaccinerad och 14 vaccinerade (den veckan var alltså drygt 93 procent registrerade IVA-fall ”vaccinerade”). Vecka 45 fanns det 19 IVA-fall, varav 3 var ovaccinerade och 16 vaccinerade.

Folkhälsomyndigheten redovisar inte längre antalet vaccinerade och ovaccinerade i sin veckorapport. Men om man laddar ner Excel-filen med data kan man ännu se siffrorna.

Det är konstigt att för ett år sen gick man ut med att alla skulle vaxxa sig för att inte bli svårt sjuka eller dö i covid, men bevisligen så var det ju lögn då det visat sig att dom ovaxxade hållit sig ner friska än dom vaxxade.

 Men många fortsätter bara att ta fler och fler..
Fast dom i te ens hjälper.
Det sa vi också för nåt år sen och blev utskrattade.. 
Skrattar bäst som skrattar sist..
Det kan man undra, hur många ska behöva bli sjuka och dö?
Vi var många som förstod det tidigt och fick ta mycket kritik.
Fler kommer det att bli.
Jag kan bara beklaga att bara några få lyssnade ifrån början, resten skrattade åt en.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0